Armonie pe farfurie

Un aperitiv îndrăgit al gastronomiei transilvănene este brânza cu chimen și boia.

Această cremă de brânză bine condimentată și însoțită de verdețuri de sezon este o gustare tradițională a maghiarilor, care o numesc körözött.

Ingrediente

  • 300 g brânză de burduf
  • 100 g unt
  • 1 linguriță chimen pulbere
  • 3 lingurițe boia dulce
  • 2-3 fire ceapă verde

Mod de preparare

  1. Brânza de burduf se amestecă cu untul moale, până la formarea unei paste omogene.
  2. Între timp, se adăugă cele două condimente, adică o linguriță de semințe de chimen pulverizate în mojar și 3 lingurițe de boia dulce, care se încorporează în pasta de brânză și unt.
  3. Opțional, la acest preparat putem adăuga ceapă verde, tocată mărunt, care dă gust și culoare preparatului.

Pentru cei care țin dietă, recomandăm să înlocuiască brânza de burduf, care are un conținut ridicat de grăsime, cu brânză de vaci.

Întinsă pe felii de pâine proaspătă, această brânză va face deliciul oricărei după-amieze.

Este recomandat să o pregătiți cu câteva ore înainte, pentru ca aromele să aibă timp să se întrepătrundă armonios.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*