Brânza din Mărginime, apreciată în Mongolia

Brânzeturile sibiene, balmoșul și preparatele din carne de oaie sau de porc au făcut impresie la o competiție culinară desfășurată în Mongolia.

“Bucătarii au pregătit diverse preparate având la bază brânza de Mărginimea Sibiului, dar și pastramă de oaie și preparate din carne de porc rasa Mangalița, balmoș, tocăniță de oaie. Preparatele și brânzeturile asezonate cu roșii, ceapă verde, salata din zonă, dar și linzerul cu brânză au făcut deliciul publicului invitat la degustare în «ger-ul» (iurta) mongol pus la dispoziție de către organizatori”, au anunțat reprezentanții Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

foto: Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

Delegația română a fost condusă de Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro-Est Alternativ (ACEEA), partener al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Din echipă au făcut parte: Ioan David Răileanu, Adrian Cojocaru, Adrian Șipoteanu, Sorin Berar, Bogdan Silochi, Gigi Fedeleș și Marian Popovici.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*