Budincă de griș cu lămâie și șodou

Mod de preparare

  1. 500 ml de apă, zeama de la 1/2 lămâie și 120 g de zahăr sunt puse la fiert. Amestecând apoi încontinuu, se adaugă 80 g de griș. Când masa aceasta este gata fiartă și s-a răcit un pic, se adaugă foarte încet și amestecând mereu 4 albușuri bătute spumă. Pe urmă, totul se toarnă într-un vas încăpător umezit bine.
  2. Pentru șodou, avem nevoie de cele 4 gălbenușuri rămase, care se amestecă cu zahăr (după gust) și 1 lingură de făină. Această compoziție se adaugă în laptele care fierbe amestecând fără oprire, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. În lapte se mai pune, după gust, și zahăr vanilat.
  3. După ce s-a răcit grișul, se toarnă peste el șodoul răcit.


Rețetă publicată de scriitoarea sibiancă Dagmar Dusil, în volumul “Privind înapoi prin fereastra bucătăriei” (Curtea Veche Publishing, București, 2013)
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*