Caramele cu nuci. Dispar iute de pe masă, dacă aveți copii în casă!

Câte generații or fi crescut cu ele?

Aurelia Rusu / foto: Istvan Bertalan

“Cu aceste bomboane ne răsfăța bunica în copilărie”, mărturisește doamna profesoară Aurelia Rusu, din Mediaș.

Doar zahăr, miez de nucă și puțin ulei vă trebuie pentru a pregăti acasă un desert pe placul tuturor. Desigur, în loc de nucă puteți folosi migdale, alune sau arahide.

“Aveți nevoie de zahăr și miez de nucă fărâmițat mare, puțin ulei… Zahărul se pune la foc într-o formă, spre a se topi. Când este topit, dar nu ars, se pun în el nucile, apoi se mută într-o formă, ca sa aibă adâncituri, formă ce a fost unsă cu ulei. Când zaharul se va răci, el se va desprinde foarte ușor din forma respectivă. În funcție de formă, ies diferite bomboane”, scrie Aurelia Rusu în cartea sa de artă culinară “Gătim împreună în Casa Baronului”.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*