Carne cu sos de bulion ca pe Valea Târnavelor

Preparatul este unul rapid, ieftin și gustos, fiind inclus atât în meniul obișnuit, cât și în cel din zi de sărbătoare sau de nuntă.

De obicei, se folosea carnea din supă, nu una special pregătită. Sosul are un gust asemănător cu cel de caramel.

„Mâncai zupa și lăsai carnea-n blid ca să ai cu ce mânca sosul. Nu erau atâtea fripturi ca acuma”, povestesc femeile din Valea Viilor.

Carne cu sos de bulion

Ingrediente

  • 300 ml bulion
  • 100 ml supă sau apă
  • 4 linguri cu făină
  • o lingură rasă cu untură
  • 1-2 linguri cu zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se încinge untura într-o cratiță și se adaugă făina. Se lasă să se rumenească bine și se stinge cu sosul de roșii, adăugat treptat.
  2. Se amestecă în continuu, ca să nu se formeze cocoloașe.
  3. Când sosul s-a îngroșat, se condimentează după gust și se lasă să mai dea două clocote.
  4. Se servește peste carnea fiartă în supa de tăiței.


Rețetă publicată de CJCPCT Cindrelul – Junii Sibiu în lucrarea “Popasuri culinare în ținutul Sibiului”.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*