Carne de miel sau pui cu umplutură

Umplutură

  • câteva felii de pâine
  • o cană de lapte
  • un ou fiert tare
  • un ou crud

Condimente

  • piper
  • sare
  • boia
  • frunze de pătrunjel tocat mărunt

Ingrediente

  • ficat de pui
  • slănină tocată mărunt
  • morcovi din supă
  • 5-6 căței de usturoi
  • o ceapă mărunțită


Mod de preparare

  1. Se înmoaie pâinea în lapte, se stoarce și se pune oul crud, se amestecă, se pune oul fiert tăiat mărunt, ficatul și slănina tăiat mărunt. Numai la pui se pune ficat!
  2. Se adaugă pătrunjelul și morcovul tăiate mărunt și condimentele. Se amestecă cu lingura de lemn, se ridică pielea de la spate și de la pulpe, se îndeasă umplutura cu lingura sub piele și, dacă mai rămâne, se pune și în corp.
  3. Se toarnă sau picură ulei de măsline pe piele și se presară boia dulce sau iute, după preferință.
  4. Se acoperă puiul sau mielul cu folie de aluminiu, se pune la cuptor și se rumenește.
  5. Se scoate din cuptor când este rumenit.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*