Cartofi copți cu brânză

Ingrediente

  • 8-10 cartofi mari
  • 250 g brânză de oaie
  • 1 linguriță chimen
  • cașcaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se spală cartofii și se ung cu puțin ulei, apoi se pun în cuptorul fierbinte.
  2. După ce s-au copt și aproape s-au răcit, aceștia se taie în jumătăți, pe lung, și li se scoate o parte din miez, cu o linguriță, amestecându-se totul cu brânza, cu chimenul și cu puțină sare.
  3. Se umplu cartofii cu acest amestec, se pun jumătățile în cuptor și se acoperă cu cașcaval ras.

În loc de brânză, se pot folosi ciuperci călite, slănină afumată sau orez fiert combinat cu gălbenușuri de ou.

Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu, din Mediaș, autoarea cărții “Gătim împreună în Casa Baronului”!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*