Cea mai gustoasă ciorbă de fasole din Ardeal

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 200 g slănină albă de pe burtă
  • 100 ml oțet
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe roșii
  • tarhon din oțet
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

  1. Cu o seară înainte de a pregăti ciorba, se pune fasolea în multă apă, ca să se umfle și să se înmoaie.
  2. A doua zi, se scurte apa în care a stat fasolea și se pune la fiert în apă rece. După ce dă în fiert, se ia spuma, se acoperă vasul și se lasă la fiert încă o oră, la foc mic.
  3. Se taie ceapa mărunt, la fel și zarzavaturile, iar morcovul se dă prin răzătoare.
  4. După ce fasolea a fiert, se pun legumele, cimbrul, tarhonul și oțetul.
  5. Slănina se taie în cubulețe și se adaugă în oală. Se lasă să fiarbă până ce fasolea se înmoaie.
  6. Se servește fierbinte, cu ceapă roșie.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*