Ceafă și ciolan afumat la cuptor

Bucăți suculente de porc, frăgezite cu bere într-un vas de ceramică de cea mai bună calitate!

“Olarii sunt singurii meșteșugari care pot găti în vasul pe care l-au ars. În primul rând, ei ‘coc’ (ard) vasul, după care gătesc în el. Toată lumea știe că pentru o mâncare bună nu sunt necesare doar ingrediente proaspete, ci este important și un vas bun”, spune Karla Roșca, muzeograf la Muzeul ASTRA din Sibiu.

Rețeta pe care v-o dezvăluim astăzi a fost publicată în cartea “Povești din bucătăria olarului” de Karla Roșca. Sibianca a cules-o în 2013 de la meșterul olar Csibi Csaba, din Barla, județul Sălaj.

Ceafă și ciolan afumat la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg ceafă de porc
  • 1,5 kg ciolan afumat
  • cartofi
  • 200 ml bere
  • ulei
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se condimentează ceafa de porc cu sare şi piper.
  2. Se pune uleiul la încins într-o oală.
  3. Se adaugă carnea şi ciolanul afumat.
  4. Peste carne se pun 200 ml de bere şi se lasă la fiert.
  5. Când carnea devine moale, se ia capacul de pe oală şi se pune să se coacă, în cuptor.
  6. Se serveşte cu cartofi fierți condimentați cu sare şi piper, peste care se presară pătrunjel verde.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*