Ciorbă acră de vițel

O rețetă tradițională din Racovița, mai ușoară decât ciorba acră de vită de la Rășinari.

Ingrediente

  • 600 g carne macră de vițel
  • 1 ciolan de vițel
  • 1 lingură rasă de sare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 linguriță boia
  • 1 legătură mică leuștean
  • 1 lingură tarhon murat mărunțit
  • 1 vârf de cuțit de piper
  • 1 frunză dafin
  • 3 linguri orez
  • 150 ml bulion
  • 2 cepe
  • 5 ouă
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri oțet

Mod de preparare

  1. Se pun la fiert 5 litri de apă, cu carnea tăiată cubulețe, ciolanul sau un os și sarea. Se spumează, apoi se adaugă zarzavatul tăiat cubulețe și frunza de dafin.
  2. Când carnea e aproape fiartă, se pune orezul, iar când și acesta este fiert, se pune bulionul amestecat cu boia și piperul.
  3. Se ia oala de foc, se adaugă oțetul și dresătura din gălbenușuri de ou și lapte.
  4. Se pun apoi verdețurile mărunțite și tarhonul.
  5. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*