Ciorbă cu găluște de ficat

Ingrediente

  • 2-3 linguri de făină
  • 1 ficat de vită
  • 1 os de vită
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • smântână
  • pătrunjel, țelină, păstârnac (rădăcini)
  • mărar sau tarhon verde
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se pregătește o supă dintr-un os de vită, albitură (pătrunjel, țelină, păstârnac) și un morcov. Se lasă să fiarbă timp de 40-50 de minute (se ia spuma de pe supă, ori de câte ori este nevoie), după care se strecoară cu grijă.
  2. Ficatul de vită se trece prin blender, după care se amestecă cu un ou crud, sare, piper și 2-3 linguri de făină, ca să se lege pasta de ficat.
  3. După ce a fost strecurată, supa se pune din nou la fiert, împreună cu o ceapă întreagă, crestată în patru.
  4. Atunci când totul începe să dea în clocot, se pun, cu lingura, găluște (bucățele) mici de ficat. Se fierbe la foc mic, ca să nu se sfărâme găluștele.
  5. Se acrește cu zeamă de lămâie și se “drege” cu smântână.
  6. Deasupra se presară mărar sau tarhon proaspăt tocat.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*