Ciorbă săsească cu păpăradă și leuștean

Poftiți la Broderzamă! Ciorba de porc, cu omletă și leuștean, este specifică sașilor din zona Mediașului.

Densă și consistentă, ea poate fi “combustibilul” perfect în zilele lucrătoare, când nu ai timp nici să te gândești la următoarea masă.

Ingrediente

  • 200 g carne de porc, tăiată în bucățele
  • 2-3 ouă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 3 lingurițe de griș
  • usturoi
  • leuștean
  • oțet

Mod de preparare

  1. Se pune carnea la fiert și, după ce este fiartă pe jumătate, se ia spuma și se pun legumele, tăiate mărunt.
  2. Se face o omletă (păpăradă) din 2-3 ouă și se adaugă vreo 3 lingurițe de griș. Omleta se taie în pătrățele și se adaugă în ciorbă după ce carnea a fost bine fiartă.
  3. Se face dresătura dintr-o lingură de făină și 3 linguri de smântână.
  4. La sfârșit se pune leuștean, proaspăt sau conservat, puțin oțet, usturoi și sare, după gust.

Mulțumim pentru rețetă doamnei profesoare Aurelia Rusu din Mediaș!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*