Ciorbiță specială în dovleac

De la “Casa Baronului” din Bazna am aflat această rețetă cu adevărat specială.

Ingrediente

  • 250 g carne de porc
  • 4 cartofi
  • un praz
  • 2 roșii
  • un cățel de usturoi
  • miez de dovleac
  • un litru de borș
  • busuioc
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

  1. Carnea de porc se taie cubulețe și se pune la fiert. E bine ca, din când în când, să se ia spuma.
  2. Când carnea e fiartă, se scoate pe o farfurie.
  3. În zeama în care a fiert carnea, se pun legumele tăiate mărunt și se adaugă și un litru de borș.
  4. După ce legumele au fiert, se adaugă carnea și se condimentează cu busuioc, piper și cimbru și se mai dau câteva clocote.
  5. Ciorba se servește cu smântână, într-un dovleac scobit.

Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*