Citronadă

Doamna Aurelia Rusu ne recomandă această băutură răcoritoare, aromată și bogată în vitamina C.

Ingredients

  • 500 g zahăr
  • 5 l apă plată
  • 2 lămâi mari
  • 10 stafide
  • 1 floare de soc
  • drojdie (puțină)

Mod de preparare

  1. Se taie lămâile în felii subțiri, se așează într-un borcan, se toarnă un litru de apă fiartă și se lasă acoperit timp de o oră.
  2. Apoi se adaugă zahărul, drojdia, restul de apă și floarea de soc și se amestecă bine.
  3. Separat, se arde o lingură de zahăr, care se stinge cu puțină apă și se toarnă peste citronadă.
  4. Se lasă până a doua zi, când se strecoară și se pune în sticle.
  5. Se păstrează la rece și apoi se poate servi.

Pentru mai multe rețete interesante, puteți comanda cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”, scrisă de medieșeanca Aurelia Rusu, prin e-mail la adresa aureliabuninet2011@gmail.com.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*