Ciulama cu usturoi

Ciulamaua se servește cu mămăligă caldă sau cu felii de pâine prăjită în unt, după gust.

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapă
  • 100 g unt
  • 150 g făină
  • 6-7 căței de usturoi
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

  1. Puiul se curăță și se taie în bucăți și, împreună cu ceapa, se pune la fiert în apă cu sare.
  2. Separat, într-o cratiță, se pune făina în untul încins și se rumenește puțin. Apoi, se “stinge” cu zeama în care a fiert puiul, amestecând continuu ca să nu se facă cocoloașe.
  3. Atunci când este fiert totul foarte bine, se pune usturoiul pisat, bucățile de carne, verdeața și se mai dă într-un clocot.

Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu din Mediaș!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*