Conopidă săsească gratinată

Ingrediente

  • 500 g șunculiță
  • 200 g smântână
  • 100 g cașcaval ras
  • 1/2 kg conopidă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare

  1. Se curăță conopida, se spală bine, se desface în buchețele și apoi se fierbe, timp de 10 minute, în apă și sare.
  2. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc până capătă aspect sticlos.
  3. Se rumenește în aceeași tigaie și șunculița tăiată în felii subțiri. Se toarnă totul peste conopidă.
  4. Se presară sare și piper după gust.
  5. Într-un castron, se amestecă smântâna cu ouăle, cașcavalul ras și se toarnă peste legume.
  6. Se pune la cuptor timp de 20 de minute, până se gratinează.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*