Cornulețe cu carne

Ingrediente pentru aluat

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 150 g smântână
  • 50 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr


Ingrediente pentru umplutură

  • 250 g carne de vită și 250 g carne de porc, tocate
  • 2 cepe tăiate fin
  • 2 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper

Mod de preparare

  1. Făina se amestecă cu drojdia pusă în puțin lapte. Se adaugă margarina, smântâna, sarea, zahărul și laptele. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o oră.
  2. Carnea se amestecă cu ceapa călită. Se adaugă ouăle, sarea, piperul, pătrunjelul.
  3. Aluatul se întinde în foi de o jumătate de cm. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la rândul lor se taie în 8 bucăți.
  4. Se adaugă umplutura în fiecare triunghi și se rulează spre vârf. Se așează într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
  5. Cornulețele se ung cu ou amestecat cu puțină apă și se coc timp de 30-45 minute.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*