Crochete de cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g cașcaval
  • 150 g făină
  • 150 ml ulei
  • 50 g pesmet
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă (în apă se adaugă un strop de ulei).
  2. Se lasă apoi să se răcească, se decojesc, se rad pe răzătoare și se pun într-un castron.
  3. Se separă ouăle, se adaugă gălbenușurile, cașcavalul ras, făina și celelalte condimente.
  4. Se amestecă bine și apoi se formează crochete rotunde sau ovale, care se trec prin făină, oul bătut și pesmetul, iar apoi se prăjesc în ulei încins.
  5. Se servesc calde.

Rețetă oferită de doamna profesoară Aurelia Rusu, din Mediaș, autoarea cărții de artă culinară “Gătim împreună în Casa Baronului”.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*