Deliciu din resturile mesei de Paști

Chef Emilian Vârlescu din Sibiu ne propune să refolosim rămășițele de la mesele îmbelșugate de Paști într-un mod creativ și la fel de gustos.

Cu puțină inspirație, din friptura de miel, cașcaval, câteva legume și condimente bine alese, vom avea un nou festin!

Ingrediente

  • resturile de la friptura de miel (250 g)
  • cașcaval rămas de la micul dejun (100 g)
  • ciuperci (1 buc.)
  • ardei (1/2 buc.)
  • castravete murat (1 buc.)
  • ceapă verde (1 buc.)
  • ouă (3 buc.)
  • unt (1 lingură)
  • ulei (100 ml)
  • lapte (100 ml)
  • făină (4 linguri)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel
  • coriandru
  • praf de copt (un vârf de cuțit)

Mod de preparare

  1. Se mizează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă untul, laptele și uleiul.
  2. Separat se toacă mărunt toate resturile mesei de Paște, se fac cubulețe, apoi se toarnă peste pandișpanul sărat, amestecând ușor. Se condimentează după gust cu sare, piper, oregano și coriandru, după care se amestecă din nou.
  3. Se toarnă compoziția în vase unse cu unt sau într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă și puțin cașcaval ras.
  4. Dăm la cuptor timp de 30 de minute, la temperatura de 170 de grade Celsius.

“Trebuie să fim responsabili, să nu aruncăm mâncarea, pentru că oricum trăim vremuri grele, iar mâncarea care ne-a rămas să ne gândim să-i dăm o nouă formă”, ne îndeamnă Emilian Vârlescu.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*