Desert cu ciocolată

Ingrediente

  • 180 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată albă sau neagră
  • 90 g zahăr
  • 2 gălbenușuri de ou
  • pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 1 lingură de rom, 1 lingură de apă

Mod de preparare

  1. Se frământă un aluat fraged și, apoi, se păstrează la rece.
  2. Mai târziu, din acesta, se formează rulouri de dimensiunile unui creion, se răsucesc în formă de covrigei și se lasă la rece, din nou.
  3. Covrigeii se coc într-o tavă tapetată cu făină, în prealabil, acoperindu-i cu glazura (pregătită mai înainte) care se obține amestecând puternic zahărul pudră, romul și apa.
  4. Apoi, covrigeii se pot servi, de preferință, calzi.


Rețetă oferită de doamna Aurelia Rusu din Mediaș, autoarea cărții “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*