Dieta mediteraneană, plină de beneficii

Alimentația corectă, diversificată și sănătoasă joacă un rol important în viața noastră.

dr. farmacist Ladislau Rosenberg | Doctor Natura

Cel mai bun exemplu în acest sens ne este oferit de dieta mediteraneană, considerată una dintre cele mai sănătoase la nivel mondial și care a fost inclusă pe lista patrimoniului UNESCO.

Bucătăria țărilor cu acces la Marea Mediterană se distinge printr-un consum ridicat de legume și fructe, de carne albă (pește, pui), ulei de măsline și plante condimentare (busuioc, cimbru, rozmarin, salvie ș.a.). Nu trebuie neglijată nici folosirea de cantități moderate de vin alb și mai ales roșu, cu numeroase beneficii pentru sănătatea consumatorilor.

Unii specialiști consideră că varietatea de plante condimentare, specifică gastronomiei mediteraneene, este un factor important pentru sănătatea și speranța la o viață lungă a populațiilor din această zonă.

Condimentele indigene și cele exotice dau gust și miros deosebit alimentelor, dar, în același timp, au și un rol important în păstrarea sănătății și, în special, în prevenirea unor boli.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*