Dulce de casă. Rețetă pentru #stămacasă

Maestrul cofetar Emilian Vârlescu din Sibiu ne provoacă să încercăm și noi “Gâteau au fromage de vache“. Pe românește, tartă cu brânză de vaci. Poftă bună!

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • răzătură de lămâie

Prepararea aluatului

  1. Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se întinde pentru a-l transfera într-o tavă pentru tartă (cu diametrul de 26 cm). Tava am uns-o în prealabil cu unt.
  2. Se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g iaurt natural
  • 100 ml frișcă naturală
  • 150 g zahăr
  • 2 ou
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • răzătură și suc de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă în tavă.
  2. Se coace în cuptor la temperatura de 170 de grade (moderat), timp de 30 de minute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*