Friptură de pui á la Bazna

Ingrediente

  • 3 pui mijlocii
  • 100 g untură
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură cu pastă de roșii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de cimbru praf
  • 1 kg de cartofi fierți natur (în coajă)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Puii se spală, se scurg de apă și se presară cu sare, se pun într-o cratiță în untură încinsă, se acoperă și se pun la cuptor.
  2. După ce s-au fript și s-au rumenit bine, aceștia se scot pe o farfurie.
  3. În untura rămasă, se călește puțin făina și se adaugă usturoiul pisat, ca pentru mujdei, cimbrul, pasta de roșii și piperul.
  4. Se pune cratița la cuptor, pentru 7-8 minute, apoi se stinge cu vinul. Se lasă să dea în câteva clocote și se strecoară într-o sosieră.
  5. Puii se servesc tăiați în jumătate, pe lung, împreună cu garnitură de cartofi natur și cu sos.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*