Gastronomia, asul din strategia de dezvoltare a Sibiului

De astăzi, gastronomia a fost introdusă în strategia de dezvoltare a județului Sibiu, prin hotărârea Consiliului Județean.

Decizia vine ca urmare proiectului EUREGA Interreg Europe, în care Consiliul Județean Sibiu a fost partener alături de alte regiuni din Europa, care aspiră sau au deținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană, din țări precum: Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia și Ungaria.

Susținerea producătorilor locali și a unui stil de viață sănătos se numără printre prioritățile asumate.

Planul de acțiune are în vedere înființarea unui nou compartiment, “Dezvoltare durabilă”, care va avea ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare, pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu, precum și realizarea a două documente suport, “Manualul IMM-urilor în gastronomia locală”, care are ca scop creșterea ofertei de produse locale, respectiv “Ghidul unui stil de viață sănătos” care are ca scop creșterea cererii de produse locale

La proiectul EUREGA Interreg Europe au contribuit instituții precum: Muzeul ASTRA, GAL Mărginimea Sibiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiului, Primăria Rășinari, Grădina Verde, Sibiu Food Hub, Biblioteca Județeană ASTRA sau Asociația Județeană de Turism Sibiu.


foto: Sebastian MARCOVICI
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*