Manuscrisul misterios

Cercetătorii de la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu lucrează la editarea unei cărți de bucate cu rețete de patiserie vechi de cel puțin 120 de ani.

“Am identificat un manuscris interesant. Din păcate, el nu este datat. Cred că a fost redactat la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX. Conține în jur de 900 de rețete culinare în limba germană și toate se referă la produse de patiserie: prăjituri, torturi… Am reușit, cu ajutorul colegilor, traducerea parțială a manuscrisului și este un proiect editorial al bibliotecii, care sperăm că se va materializa cât mai curând”, spune Bogdan Andriescu, custodele Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii ASTRA.

Andriescu este doctor în istorie al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, în urma susţinerii tezei “Viaţa privată din Transilvania în secolele XVI-XVII”, și a continuat să aprofundeze această temă în cercetările sale post-doctorale.


Tort Doboș

  1. 156 dg zahăr și 7 gălbenușuri se vor lăsa jumătate de oră la odihnit.
  2. După aceea, se adaugă 930 g de făină și spuma a 7 albușuri de ou.
  3. Se amestecă bine și se coc 10-12 foi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*