Mousse cu afine á la Chef Emilian Vârlescu

Musai să te răsfeți vara asta cu un desert plin de pasiune!

Pastry Chef Emilian Vârlescu știe cel mai bine cum să pună în valoare fructele proaspete, de sezon, iar astăzi l-am convins să ne împărtășească rețeta sa fină, răcoroasă și aromată de mousse cu afine și sos de căpșuni:

Ingrediente

  • Pentru blat: 2 ouă, 3 albușuri, 5 linguri făină, 8 linguri zahăr, zeama de la o lămâie, un vârf de cuțit de praf de copt, 3 linguri ulei, esență de vanilie
  • Pentru cremă: 300 g mascarpone, 240 g iaurt natural (2 buc.), 250 ml frișcă naturală, 150 g zahăr pudră, 150 g afine, 10 g gelatină
  • Pentru sos: 100 g căpșuni, 100 g zahăr, 100 ml apă, zeama de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Se amestecă ingredientele pentru blat, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 13 minute. Se lasă blatul la răcit.
  2. În acest timp, gelatina se hidratează în puțină apă, iar mascarpone se mixează împreună cu iaurtul și zahărul pudră.
  3. Frișca se bate, apoi se amestecă cu amestecul de mai sus, se adaugă gelatina încălzită ușor.
  4. Montăm mousse-ul într-o formă, în interiorul cremei încorporăm afinele și dăm la frigider cel puțin 3 ore.
  5. Pentru a prepara sosul, amestecăm pe foc apă, zahăr și căpșuni. După ce dă în clocot, mixăm, apoi strecurăm.
  6. Mousse-ul se servește alături de afine proaspete și sosul de căpșuni.

Mousse cu afine á la Chef Emilian Vârlescu
Mousse cu afine á la Chef Emilian Vârlescu

Poftă bună și o zi inspirată tuturor!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*