Ouă umplute acrișoare

Încheiem săptămâna cu o rețetă din caietul doamnei Aurelia Rusu pe care orice gospodină ar trebui s-o cunoască.

Ingrediente

  • 200 g ficat de pui
  • 10 ouă și 1 gălbenuș crud
  • 1 ceapă
  • 3 castraveciori acri
  • 4 linguri de smântână
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Ouăle spălate bine se pun la fiert, până devin tari. Se curăță și se taie în jumătăți, scoțându-le gălbenușurile fierte.
  2. Se prepară o maioneză dintr-un gălbenuș crud, un gălbenuș fiert, o linguriță de muștar și ulei.
  3. Jumătate din cantitatea de maioneză se amestecă cu restul gălbenușurilor fierte și cu pateul, până se formează o pastă cu care se umplu jumătățile de ou și se așează pe un platou, cu umplutura în sus.
  4. Pentru realizarea unui sos, se curăță castraveciorii murați de coajă, se dau prin răzătoare, se storc de zeamă și se amestecă cu maioneza rămasă și cu ceapa tăiată mărunt. Se adaugă smântână, piper și sare, după gust.
  5. Sosul se toarnă deasupra ouălor umplute.
  6. Se ornează cu pătrunjel verde.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*