Papricaș ca pe Valea Hârtibaciului

Ingrediente

  • 750 g carne de porc
  • ulei
  • 400 g ceapă
  • 1 kg ciuperci
  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 2 legături de verdeață
  • 5 g boia de ardei dulce sau picantă
  • 75 g bulion
  • 300 g smântână
  • sare

Mod de preparare

  1. Pentru o porție bună de papricaș se folosește carne de porc și ciuperci alături de celelalte ingrediente. Mai întâi, carnea se taie bucăți, se prăjește în puțin ulei, iar apoi se scoate pe un platou, pentru ca uleiul să se scurgă.
  2. Se călește și ceapa cu o lingură de făină, iar apoi pasta ce se formează se stinge cu apă până când se transformă într-un sos.
  3. Ciupercile tocate se călesc și ele puțin în ulei, se amestecă verdețurile printre ele, boiaua de ardei, totul se adaugă în sos, iar la sfârșit carnea.
  4. Peste făina rămasă se pune oul, sarea și puțină apă și se frământă un aluat mai tare. Rupeți bucăți din aluat și rotunjiți-le în palme, apoi puneți-le timp de 20-30 de minute la fiert în apă cu sare. La sfârșit, se scurge apa și se adaugă sosul.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*