Paste cu seminţe prăjite şi legume la cuptor

Ingrediente

  • o vânătă tăiată bucăţi
  • 2 dovlecei tăiaţi bucăţi
  • 2 ardei graşi roşii, tăiaţi în sferturi
  • 1 ardei verde tăiat în sferturi
  • 4 roşii coapte, tăiate în jumătate
  • 2 cepe roşii tăiate în sferturi
  • căţeii nedecojiţi de la căpăţână de usturoi, 2 căţei tocaţi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • boia iute
  • 50 g seminţe de floarea soarelui
  • sos de soia
  • 350 g paste
  • 3 linguri pastă de roşii
  • o mână de frunze de busuioc sau 2 linguri de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C. Pe o tavă mare de copt, se pun într-un singur strat vinetele, dovleceii, ardeii, roşiile, ceapa şi căţeii întregi de usturoi. Se stropesc cu 2 linguri de ulei şi se presară cu jumătate din usturoiul tocat, sare şi piper.
  2. Se coc circa 45 de minute sau până când sunt fragede şi încep să se rumenească.
  3. Între timp se prăjesc seminţele. Se unge cu câteva picături de ulei o tigaie şi se pune pe foc. Se adaugă seminţele şi se amestecă până încep să se prăjească. Se stropesc cu câteva picături de sos de soia şi se întorc rapid. După 4-5 minute se iau de pe foc şi se lasă să se răcească în tigaie.
  4. Se fierb pastele 10-12 minute. Se scurg bine.
  5. Se taie legumele coapte în bucăţi. Se amestecă legumele cu usturoiul tocat, pasta de roşii şi busuiocul sau pătrunjelul. Se potriveşte de sare şi piper.
  6. Se presară cu seminţe prăjite şi se servesc imediat.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*