Paste cu ton (Farfalle al Tonno)

Dacă ai prin cămară paste făinoase și câteva conserve de ton, oferă-i familiei tale un prânz simplu și gustos.

“Farfalle al Tonno sau paste cu ton sau fundițe cu ton sau «macaroane cu pește» cum le spune finul meu 😉 O rețetă minunată din multe puncte de vedere. În primul rând, sănătoasă. Simplă de realizat. Genul de mâncare pe care o faci când ai mânca ceva, dar nu știi ce. Te uiți în frigider și nu ești convins. Ciorbă ai mâncat mai devreme, tocană ai mâncat ieri, de uscături nu ai chef… ce să mănânci? Scoate o conservă de ton și o pungă de paste din cămară și prepară o mâncare gustoasă!”, ne îndeamnă Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzație la Masterchef.

Farfalle al Tonno

Ingrediente

  • 500 g farfalle
  • 2 conserve de ton bucăți în ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • parmezan

Mod de preparare

  1. Toacă mărunt ceapa și călește-o în puțin ulei cu puțină sare.
  2. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă tonul scurs. Călește-l și pe el 3-4 minute și apoi adaugă sucul de roșii.
  3. Mai ține totul pe foc, câteva minute, până ce se fierbe sosul și scade.
  4. Potrivește gustul cu sare și piper și presară cam o linguriță cu vârf de busuioc, pentru aromă.
  5. Dă tigaia deoparte și așteaptă să fiarbă pastele.
  6. Fierbe pastele în apă cu sare și puțin ulei. Fix 8 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj 🙂
  7. La final, amestecă pastele cu sosul și presară puțin parmezan pe pastele fierbinți.

Bogdan a publicat pe blogul său rețeta acestui preparat despre care ne asigură că este un deliciu. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*