Pastramă de oaie ca la Rășinari

Toamna este anotimpul propice pentru prepararea “păstrămii”.

Aflăm din “Monografia comunei Rășinariu” (1915) că pastrama de oaie este carnea macră de oaie din care se îndepărtează oasele și se curăță tot seul (untura), apoi se sărează din greu, se așează rânduri-rânduri în putină, unde stă neclintită până la primăvară, când se scoate, se spală și se pune la uscat.

Procedeul a rămas același dintotdeauna, iar în gospodăriile localnicilor sau în orice pensiune agroturistică din Rășinari puteți gusta oricând această specialitate care nu doar că are un gust foarte bun, ci și multe vitamine, minerale și proprietăți terapeutice anti-inflamatoare, astringente și emoliente.


foto: A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*