Pateu țărănesc de ficat

Pateul de ficat se prepara la tăierea porcului. Se servea întins pe pâine, alături de ceapă.

Ingrediente

  • 2 kg ficat de porc
  • 1 kg slănină proaspătă sau gușă
  • prapor
  • 3 cepe mari
  • 1 lingură untură
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 vârf de cuțit cuișoare
  • 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată
  • intestine curățate

Mod de preparare

  1. Ficatul și gușa se fierb.
  2. Ceapa se taie felii și se înmoaie în tigaie, cu untura.
  3. Se macină foarte fin ficatul, gușa și ceapa, apoi se adaugă condimentele și un pahar de apă din fiertură.
  4. Compoziția se pune în intestine lungi de 70-80 centimetri, se leagă la capete, apoi se pun în apă, să dea în clocot.
  5. Când se scot din apă, se înțeapă în mai multe locuri cu acul, pentru a se scurge grăsimea în exces, și se atârnă pe bâtă, la loc răcoros.


Rețetă publicată de Muzeul ASTRA în broșura „Mâncăruri tradiționale din județul Sibiu”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*