Piept de pui cu tăiței de casă

O rețetă de la doamna Elena Șarlea, proprietara unei pensiuni și a unei patiserii tradiționale din Nemșa, comuna Moșna.

Ingrediente

  • piept de pui
  • smântânã
  • unt
  • tăiței de casă
  • condimente (piper, sare)
  • pătrunjel verde
  • pesmet
  • ouă
  • cașcaval

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se spală, se tranșează felii ca pentru șnițel, se condimentează cu sare și piper.
  2. Tăițeii de casă se fierb, după care se strecoarã, se clătesc cu apă rece, apoi se pune puțin unt și se amestecă.
  3. Se amestecă bine smântâna cu oul și sare și piper după gust.
  4. Se ia un vas care poate fi pus la cuptor, se unge cu unt, apoi se pune un strat de tăiței peste care turnăm puțin sos obținut din smântână, se așează un strat de piept de pui, apoi din nou sos din smântână, peste care se presară pătrunjel verde. Punem apoi un alt rând de paste, peste care punem sosul rămas, cașcavalul ras și presărăm cu pesmet.
  5. Se dă la cuptor la foc potrivit până se rumenește la suprafață. Se porționează și se servește cald.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*