Plăcintă țărănească cu cartofi, ceapă și brânză

Dacă n-ați trecut încă prin Sadu, merită s-o faceți măcar pentru această plăcintă…

O ocazie bună să cunoașteți tradițiile locale este festivalul “Sadule, grădină mândră!”, care se va desfășura duminică, 29 septembrie, începând cu ora 11.30, în parcul central al comunei.

Ingrediente aluat

  • 2 kg făină
  • 30 g drojdie
  • 20 g sare
  • 10 g piper
  • apă cât cuprinde

Ingrediente umplutură

  • 4 kg cartofi
  • 3 kg ceapă
  • 1,5 kg brânză
  • 1 kg ulei

Mod de preparare

  1. Aluat: se amestecă toate ingredientele și se obține un aluat. Se împarte aluatul în două foi.
  2. Umplutura: Cartofii se fierb, iar după răcire se dau pe răzătoare. Se călește ceapa în ulei, după care se răcește compoziția și se adaugă cartofii, apoi se condimentează după gust cu sare și piper.
  3. Asamblare: Se întinde o foaie, se pune umplutura, brânza, apoi cealaltă foaie și se dă la cuptor 25-30 de minute, la temperatura de 200 grade Celsius.
  4. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*