Plăcinte săsești

Ingrediente pentru blat

  • 300 g făină
  • 100 g drojdie
  • 200 g unt
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 4 linguri de lapte
  • zahăr (puțin)

Ingrediente pentru umplutură

  • 300 g carne tocată (amestec de vită și porc)
  • 1 ou întreg
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 4 linguri de smântână
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ardei roșu
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se face un aluat care se lasă la dospit.
  2. Pentru umplutură, se amestecă ceapa, usturoiul, se călesc în ulei, se adaugă carnea tocată, amestecată cu oul și smântâna, cu ardeiul, cu pătrunjelul verde tocat, cu sare și piper.
  3. Plăcinta se umple cu ingredientele pentru umplutură și se lasă la copt, la foc potrivit.
  4. Se poate servi atât caldă, cât și rece.

Pentru mai multe rețete săsești, vă recomandăm cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”, semnată de medieșeanca Aurelia Rusu, fondatoarea colecției “Muzeul culturii săsești”.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*