Prăjitură fină cu prune

Este o prăjitură foarte gustoasă, ne asigură Elise Fröhlich, autoarea cărții de bucate „Bucătăria transilvăneană“ apărută la Sibiu în 1897.

Redăm rețeta prăjiturii așa cum a apărut în cea de-a cincea ediție a cărții, tipărită în 1911, tradusă de Ruxandra Stănescu.

Prăjitură fină cu prune

  1. Se frământă pe o planșetă 2 bucăți de unt (aproximativ 200 gr), 4 gălbenușuri de ou, 300 gr de făină, ouă, un vârf de cuțit de sare și 70 gr de zahăr și se lasă să se odihnească.
  2. Se întinde întregul aluat, se pune într-o tavă unsă și se pun deasupra prune fără sâmbure, se presară din belșug zahăr și scorțișoară.
  3. În 1/2 l de smântână se amestecă 4 gălbenușuri de ou, 200 gr de zahăr și spuma de la 4 ouă, se pune totul peste prune și se coace până este aurie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*