Prăjitură săsească cu brânză dulce

Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu din Mediaș!

Prăjitură săsească cu brânză dulce

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 220 g griș
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 50 g pesmet
  • 5 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • 5 linguri zahăr pentru pregătirea grișului
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • sare
  • apă

Mod de preparare

  1. Se pune laptele la fiert, împreună cu un plic de zahăr vanilat și cu 5 linguri de zahăr, cu coaja rasă de la o portocală, iar când dă în clocot, se adaugă grișul, ca o “ploaie”, și se continuă fierberea, până se întărește.
  2. Se unge cu unt o tavă, se presară pesmet și se întinde grișul în mod uniform.
  3. Se amestecă brânza și ouăle, zahărul, vanilia, coaja de portocală și făina, pe care le turnăm peste stratul de griș din tavă.
  4. Se lasă la copt timp de 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Se scoate tava, se lasă la răcit, se taie și se pudrează cu zahăr.
  6. Se poate orna cu coaja rasă de portocală, caramelizată.
  7. Pentru decor: 50 g de zahăr – pentru caramelizare și coajă de portocală


Vă recomandăm cartea de bucate “Gătim împreună în Casa Baronului”, de Aurelia Rusu!
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*