Prune uscate cu carne de vită

Ingrediente

  • 600 g carne de vită
  • 500g prune uscate
  • 2 linguri de untură
  • 1 linguriță de făină
  • 6 lingurițe de zahăr
  • sare

Mod de preparare

  1. Se taie carnea în bucăți potrivite și se prăjește într-o cratiță cu o lingură de untură.
  2. Se adaugă puțină apă caldă și sare.
  3. Se lasă să se frăgezească, turnând, din când în când, puțină apă caldă.
  4. Se spală prunele, se opăresc, se scurg și se pun peste carne, atunci când aceasta este pe jumătate fiartă.
  5. Se adaugă puțină sare și un sos de zahăr ars.
  6. Se pun la cuptor, adăugând 1-2 linguri de zahăr, dacă sosul nu este destul de dulce.

Rețeta îi aparține doamnei Aurelia Rusu, din Mediaș. Tot ea ne învață cum să preparăm sosul de zahăr ars.

Sos de zahăr ars

  1. Zahărul se arde și se stinge cu puțină apă fierbinte.
  2. După ce s-a răcorit și se amestecă cu făină, se poate turna în compoziție.


foto: myheartbeets.com
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*