Pui cu hrean și smântână

Ingrediente

  • 2 pui
  • 200 g smântână
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 rădăcini de hrean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se pun la fiert puii, în 2 litri de apă rece. Se adună spuma, din când în când, se adaugă zarzavaturile și se continuă fierberea. Între timp, se potrivește cu sare și piper. După vreo 50-60 de minute, carnea și legumele sunt fierte.
  2. Hreanul se dă pe răzătoare și se amestecă cu smântâna și cu puțină sare.
  3. Puii se taie în bucăți, se așează pe un platou și se garnisesc, de jur împrejur, cu felii de morcov și de țelină.
  4. Amestecul de hrean și smântână se servește separat, în sosieră.

Rețeta îi aparține doamnei profesoare Aurelia Rusu, din Mediaș, care a publicat-o în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*