Pulpă de porc cu chimen

Dacă pulpa de porc are șorici, acesta va fi crestat în pătrățele, cu un cuțit ascuțit.

Se freacă pulpa cu sare și piper și se lasă cel puțin o oră să se odihnească. Într-o tigaie se pune apă de un deget, un pic de oțet și ceapă tăiată rondele, se pune carnea cu șoriciul în jos, se pune deasupra o mână de chimen și se lasă la fiert. Cu 10 minute înainte de servire, se întoarce carnea cu șoriciul în sus și se pune la cuptor, ca să se rumenească.
Sosul de la friptură se pasează și se servește lângă friptura tăiată.


Rețetă publicată în cartea “Bucătăria transilvăneană” de Elise Fröhlich, ediția a V-a, Ed. Seraphin, Sibiu, 1910. Traducere: Ruxandra Stănescu
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*