Rață pe varză

Ingrediente

  • o rață de aproximativ 1,5 – 2 kg
  • 200 g untură
  • 2 kg varză murată
  • 300 g roșii
  • 2 ardei grași
  • 3 cartofi mijlocii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Rața se spală, apoi se unge cu untură în interior și în exterior și se dă un praf de sare și de piper.
  2. Cartofii se curăță și se spală, se ung cu untură, se sărează și se pun în interiorul raței.
  3. Rața astfel pregătită se așează pe o tavă cu puțină untură și se introduce la cuptor, la foc potrivit, ca să se frigă bine.
  4. Varza se stoarce bine de zeamă, se taie foarte subțire și se călește în untură încinsă. Atunci când este aproape gata, se adună ardeii tăiați mărunt, roșiile tăiate în felii și piperul boabe, zdrobit puțin.
  5. Se pune la cuptor, ca să se călească bine.
  6. După ce rața este friptă, se taie în bucăți și se așează pe un platou, deasupra unui strat de varză murată. De jur împrejur, se garnisește cu cartofii tăiați în două. Se servește caldă.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului” | foto: Monika Schröder
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*