Rostbif

Acompaniat de sos picant, ori de maioneză și salată, acest preparat va fi cu siguranță pe placul tuturor mesenilor!

Rețeta ne este oferită de doamna Aurelia Rusu, din Mediaș, autoarea cărții de artă culinară “Gătim împreună în Casa Baronului”.

Rostbif

Ingrediente

  • 2 kg carne de vacă
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper

Directions

  1. Se alege o bucată de carne de la coaste, fragedă, grasă, anume pentru friptură. Se curăță de pielițe și de vine.
  2. Se sărează și se lasă să stea timp de o oră.
  3. Se pune într-o cratiță, se toarnă deasupra 2 linguri de untură fierbinte și se pune la cuptor. Este necesar ca bucata de carne să fie mare, de cel puțin 2 kg, ca să nu se usuce înăuntru.
  4. Focul se potrivește în așa fel, încă carnea să se rumenească, fără să se ardă sosul din cratiță și să nu fie nevoie să se adauge alt lichid.
  5. Când carnea este gata, după ce s-a răcorit puțin, se taie în cuburi, care se servesc împreună cu o garnitură de legume și cu sosul curățat de grăsime, la care se adaugă puțină zeamă de carne. Se mai poate servi și cu sosuri picante sau rece, cu maioneză și salată verde.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*