Salată de crudități

Ingrediente

  • 350 g morcovi
  • 250 g țelină
  • 50 ml ulei
  • 3 mere
  • 1 lămâie
  • 1 salată verde mică
  • smântână sau muștar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se desface salata verde în foi, se spală bine și se lasă la scurs.
  2. Între timp, se curăță țelina și morcovii, se spală și se dau pe răzătoare, păstrându-se în boluri separate, până la preparare.
  3. Se curăță merele de coajă (după ce au fost spălate în prealabil) și se taie în felii subțiri.
  4. Se pun legumele și merele într-un castron și se stropesc cu zeama de la lămâie și cu ulei.
  5. Se adaugă sare și piper, după gust, și se amestecă bine.
  6. Se decorează totul, într-un bol, cu frunzele de salată verde, peste care se așează salata de crudități și se poate servi ori cu muștar, ori cu smântână.

Mulțumim pentru această rețetă de primăvară doamnei Aurelia Rusu!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*