Sărmăluţe în foi de viţă de vie

Ingredients

  • 50 – 60 frunze de viță de vie, bine spălate
  • 0,5 kg carne de de vită cu porc, amestecate
  • 70 – 80 g orez sau păsat
  • 100 g ceapă (roşie, de preferință)
  • măieran – măghiran
  • cimbru
  • mărar
  • 3-4 roşii
  • smântână
  • puţină zeamă de lămâie

Mod de preparare

  1. Frunzele se spală bine și se opăresc.
  2. Se face umplutura: ceapa se taie mărunt, se căleşte în puţină untură (o lingură), se adaugă carnea, orezul sau păsatul, măghiran, sare, piper.
  3. Se umplu frunzele, iar sarmalele se pun la fiert cu frunze tăiate mărunt, cimbru, mărar şi roşii decojite şi opărite, tăiate mărunt.
  4. Se acoperă cu apă, se pune capac şi se fierb la foc mic. Dacă nu sunt destul de acre, se adaugă zeamă de lămâie sau oţet.
  5. După ce se fierb, se poate pune smântână deasupra şi se mai fierb 10-15 minute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*