Sloi de oaie

Sloiul de oaie se prepară în Mărginimea Sibiului în special toamna, când oile sunt mai grase.O ocazie bună pentru degustat este la Festivalul Brânzei și al Țuicii din Rășinari sau chiar într-o vizită la stână, organizată de Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR).

Mod de preparare

  1. Se taie său sau untură de oaie, se adaugă carnea, usturoi, ceapă și puțină sare și se lasă la fiert.
  2. După ce fierbe, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
  3. Cum se răcește și se întărește puțin, amestecul se scoate din ceaun ca mămăliga și se poate servi cald sau rece.


foto: A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*