Stai acasă! Secret de Sibiu aduce Filarmonica la tine!

Te invităm să urmărești concerte simfonice pe pagina de Facebook Secret de Sibiu.

În parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Secret de Sibiu transmite evenimentele muzicale incluse în “Stagiunea Online”, în fiecare seară de joi și vineri.

Toate evenimentele programate la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu sunt anulate până în 16 aprilie, însă instituția rămâne în legătură cu melomanii din Sibiu și din toată țara cu ajutorul tehnologiei.

“Stagiunea Online” continuă în această săptămână cu transmiterea concertului simfonic din 18 aprilie 2019, când invitați au fost dirijorul Tiberiu Soare și solistul Alexandru Anastasiu. Concertul va fi transmis în două părți – joi, 26 martie, și vineri, 27 martie, cu începere de la ora 19.

Itinerariul muzical începe cu celebra uvertură a operei “Ruslan şi Ludmila” de Mihail Ivanovici Glinka, lucrare bazată pe povestea fantastică a lui Aleksandr Puşkin despre răpirea frumoasei Ludmila. Programul va continua cu Alexandru Anastasiu, care va interpreta propria sa lucrare pentru vibrafon și marimbă, în acompanierea Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Nefiind la prima “abatere” și inspirat de “Anotimpurile” lui Vivaldi ori Piazzola şi de priveliştea munţilor Retezat, Anastasiu a compus propriile sale “Anotimpuri”. În încheierea concertului, dirijorul Tiberiu Soare aduce în atenția publicului Simfonia nr. 3 în do minor op. 78, simfonia “cu orgă” de C. Saint-Saëns, lucrare spectaculoasă, care va cuceri spectatorii prin sonoritate și expresivitate. Această simfonie a fost comandată de Filarmonica Regală din Anglia, iar prima interpretare a avut loc la Londra la 19 mai 1886, la Sala St James, condusă chiar de către compozitor. După moartea prietenului său Franz Liszt, la 31 iulie 1886, Saint-Saëns a dedicat lucrarea memoriei acestuia. Compozitorul a condus, de asemenea, premiera franceză a simfoniei, în ianuarie 1887.

“Stagiunea online vine în sprijinul celor autoizolați, pentru a le crea un cadru cât mai confortabil, un cadru cultural în care să îsi petreacă perioada casnică, pentru alinarea suferințelor inerente. Stagiunea noastră online este totodată o dovadă de implicare în demersurile autorităților care ne solicită repetat să nu ne mai deplasăm în spații publice și să stăm acasă!”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto sunt propunerile Filarmonicii incluse în “Stagiunea Online”, proiectul cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem.

Toate concertele vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de Facebook.

Vizionează concertul!
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*