Sucul de morcov, protectorul sănătății

Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a acestei rădăcinoase, deosebit de utilă pentru sănătatea organismului uman.

Ladislau Rosenberg

Morcovul conţine fier, potasiu, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, beta caroten, pectine și este o sursă excelentă de substanţe nutritive cu efect anticancerigen și antioxidant.

Iată câteva indicaţii ale acestui suc deosebit de valoros: anemii, ulcere gastrice şi duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipaţie, afecţiuni hepatobiliare, intoxicaţii, dermatoze.

Cea mai puternică substanţă antitumorală conţinută de morcov este principiul activ numit falcarinol. În cazul unor studii efectuate pe culturi de celule canceroase, dar şi pe animale de laborator, s-a observat că sub influenţa acestei substanţe anticanceroase este inhibată dezvoltarea diverselor tipuri de celule maligne.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*