Supă caldă de roşii şi ardei

Ingrediente

  • o pâine tip baghetă
  • 3 linguri de pesto
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă tăiată bucăţi mari
  • un căţel de usturoi, tocat
  • 4 ardei graşi roşii, fără seminţe şi tocaţi bucăţi mari
  • 300 ml de supă concentrată de legume
  • 300 ml de bulion de roşii
  • 1/2 linguriţă de cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • sare şi piper
  • câteva fire de busuioc, pentru ornat

Mod de preparare

  1. Se încălzeşte cuptorul, se taie bagheta în două, transversal, astfel încât să intre în cuptor. Se taie fiecare jumătate în felii groase, de 3,5 cm, dar nu complet, lăsând feliile ataşate de bază. Se desfac feliile şi se unge fiecare felie cu un strat subţire de pesto, apoi se strânge la loc. Se înveleşte pâinea în folie de aluminiu şi se lasă deoparte.
  2. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc uşor până când se înmoaie și devin lucioase. Se adaugă ardeiul şi se mai prăjesc 5 minute, amestecând din când în când. Se toarnă supa de legume şi se ia de pe foc.
  3. Se pune pâinea în cuptor timp de 15 minute. Între timp, supa se face piure cu un robot de bucătărie sau cu un blender. Se pune supa înapoi în cratiţă, se adaugă bulionul de roşii, cimbrul, scorţişoara şi zahărul. Se încălzeşte supa încet, fără să fiarbă. Se adaugă sare şi piper după gust.
  4. Se toarnă supa în boluri calde şi se ornează fiecare porţie cu busuioc. Se serveşte cu pâine pesto fierbinte.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*