Supă cremă de morcovi cu ciuperci de pădure

Ingrediente pentru 4 porţii

  • 100 g ceapă
  • 100 ml ulei
  • 800 g morcovi
  • 200 g cartofi
  • 200 ml smântână lichidă
  • 3-4 linguriţe de vegeta
  • coriandru măcinat
  • 100 g ciuperci de pădure conservate
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

  1. Ceapa se călește în ulei. Se adaugă morcovii tăiați rondele şi se călesc împreună câteva minute. Apoi se adaugă vegeta şi circa 1,5 litri de apă.
  2. Se pun cartofii tăiați cuburi şi coriandrul, apoi se lasă la fiert până când legumele se înmoaie.
  3. Se amestecă în blender, apoi se pune şi smântâna lichidă.
  4. Se serveşte cu pătrunjel tocat şi câte o lingură de ciuperci.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*