Supă de ceapă

Chef Horia Simon a creat această rețetă respectând recomandarea de stocuri de criză în vreme de coronavirus oferită de Food Waste Combat, cavalerii luptei împotriva risipei alimentare.

Ingrediente pentru o porție

  • 100 g ceapă albă
  • 2 crenguțe de cimbru (opțional)
  • 30 g unt
  • câteva felii de pâine sau baghetă
  • cașcaval după gust
  • 300 ml supă de legume (sau carne)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie julien, apoi se călește în unt, se mai adaugă și cimbrul și totul se rumenește până când ceapa devine sticloasă.
  2. Apoi se adaugă supa de legume sau de carne și se lasă la foc mic circa 10 minute.
  3. Pâinea se taie felii, cașcavalul se răzuiește mărunt.
  4. Când supa este gata, se asezonează, se pune într-un bol termorezistent, deasupra se pun feliile de pâine și cașcavalul ras.
  5. Totul merge la cuptor circa 5 minute, iar apoi se servește fierbinte.

“Pentru a face o bază de supă delicioasă, cojile și resturile de la legumele curățate se spală și se congelează până se adună mai multe. Apoi, acestea se pot fierbe împreună timp de o oră, iar zeama rămas poate fi folosită la ciorbe, supe sau tocănițe”, recomandă cei de la Food Waste Combat, care activează în domeniul evitării și controlului risipei alimentare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*